Tegen 2030 geen enkele digibeet meer

Tegen 2025 mag geen enkele jongere nog als digibeet door het leven gaan: onkundig om met computers om te gaan en zich in de digitale wereld te begeven. Tegen 2030 moet dat gelden voor iedere volwassene ook. Dat is een van de kernpunten uit onze voorstellen voor een nieuw STEM-actieplan 2020-2030 zei Guy Tegenbos, in een interview met Mediaplanet, verschenen als bijlage bij Trends.

Lees hier:https://nl.planet-business.be/campaign/war-for-talent/

Hij zegt verder onder meer dat volwassenen zich ook moeten kunnen scholen in STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering en Mathematics): we komen veel te veel STEM-mensen tekort, op alle niveaus.

Er moet ook een campagne komen om het vakmanschap op alle niveaus te promoten, zegt hij nog.

Guy Tegenbos, columnist bij De Standaard, is ondervoorzitter van het Vlaams STEM-platform. Dat omvat 15 personaliteiten die de Vlaamse regering adviseren over haar beleid om STEM-opleidingen en -beroepen te promoten.