Innovatie in de Eerstelijn

De eerstelijnszorg: het belangrijkste gezondheids- en welzijnsniveau waar huisarts, apotheker, preventiewerker, thuisverpleegkundige, kinesist, psycholoog, sociaal werker, gezinshulp, … de patiënt/burger ontmoeten. Sinds de eerstelijnszorgers hebben leren samenwerken, is ontdekt dat dit eigenlijk het belangrijkste gezondheids- en welzijnsniveau is, en nu focust het beleid er meer en meer op.

Ter ere van Herman Van Loon – die in zijn leven heel veel functies en posities bekleedde in de gezondheidszorg- en welzijnssector, onder meer in het WitGele Kruis, in Mederi en in het kabinet Volksgezondheid – is een Stichting opgericht, de Stichting Herman Van Loon, die innovatie in die eerstelijnszorg stimuleert.

Tijdens het start-event op 18 december 2020 was Guy Tegenbos de interviewer. Bekijk het event hier. De interviews beginnen rond minuut 3.

https://www.stichtinghermanvanloon.be/evenementen